Hozzávalók:
4 fő részére
- 250 g fettuccine
- 100 g mozzarella
- 600 g karfiol
- 20 g vaj
- 30 g parmezán sajt
- 20 g szalonna
- 50 g mortadella
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- fokhagyma
- bors és só ízlés szerint
Előkészítés: főzze 15 percig a karfiolt egy edényben nagy mennyiségű sózott vízzel. Vegye ki a vízből, és főzze forró vízben a fetuccine-t egy fokhagyma-gerezdjével. Időközben vágjuk apróra a karfiolt. A megfőzőtt tésztát tegyük serpenyőbe, adjuk hozzá a karfiolt és a sonkát,mortadellát. Keverjük és melegítsük össze az alapanyagokat, sózzuk, borsozzuk. A vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a parmezánt és a mozzarellát. Azonnal tálaljuk.
Buon Appetito!