Shopping Cart My Cart 0 items 0 Ft

 x 

Üres Kosár

Ismerje meg a tészták készítésének hátterét

Nagyüzemi gyártás helyett

Gyártástechnológia

A Pasta di Montagne tészta hagyományos alapanyagai a tipikus Marche-régióból származó liszt és tojás.

Az innovatív technológiák felhasználásával a végtermék nagyszemcsés tészta, magas szósz felszívó (abszorpciós) képességgel rendelkezik és kiváló, gyors főzhetőséggel.  A tésztagyártás során használt, tésztanyújtó-görgőn a felületi kiképzés eltérő, különféle alakú. A hengereken véletlenszerűen, változó sűrűséggel vannak elhelyezve: ez a megoldás lehetővé teszi a kézzel készített tészta reprodukálását. Ez az új módszer garantálja a szín egyenletességét (fehér, lisztes csíkok nélkül), ellenben a hagyományos rendszerekkel, amelyek hajlamosak a „fehérítésre” és károsodást okozhatnak a tészta strukturális felépítésében is.

Termelési folyamat innovatív az alacsony hőmérsékletű eljárás tekintetében, a mechanikai igénybevétel kizárásával is megőrizve a tészta magas fehérje és keményítő tartalmát.

Tészta

A hidratációs folyamat az előkeverékben és a keverési fázisban lehetővé tesz új paraméterek felhasználását, folyékony molekulák beépítését a glutén fehérjékbe. Így egy tökéletesen strukturált fehérje-mátrix új formája jön létre. Gyártástechnológia szempont alapján a legjobb megoldás az alapanyag magas minőségének, tulajdonságainak a megőrzésére.

Alacsony hőmérsékletű feldolgozás

A folyamatban integrált különféle technológiák képesek garantálni a teljesen alacsony hőmérsékletű folyamatot, a keményítők integrálása mellett. Az új lamináló rendszer garantálja a keményítők tökéletes integritását, a mechanikai igénybevétel és a traumás újrakeverés kizárását, megtartva a hagyományos dagasztási folyamatot. Az előbbiek hozzájárulnak a tészta kiváló főzési tulajdonságaihoz, a főtt tészta tapadásmentességéhez.

Érzékszervi tulajdonságok

A monoprocesszióban történő feldolgozás (az egyik lépésben kapott tésztalap) mindig hideg és állandó hőmérséklete megakadályozza a tészta érzékszervi tulajdonságainak bármilyen csökkenését. Ez annak érdekében történik, hogy a nyersanyagokban a fehérjék ne romoljanak, a tészta felülete természetes módon durva maradjon, ne legyen színvesztés. Az ilyen technológiai eljárással készített tészta rugalmassága nem hasonlítható össze bármely ismert eljárással szemben.

Javaslat

A fentiek befejezésével úgy gondoljuk, hogy az előbb leírtak megítélésének a legjobb módja az, ha megkóstolják a termékeinket és vélemény formálnak azok minőség és ár arányáról más termékekhez képest.

Receptek

Rólunk

Domenico Montagna a jó dolgokat kedvelő vállalkozó 2010-ben hozta létre innovatív megoldásokkal tésztaüzemét, Marche régióban. Elképzelése volt, hogy a tradicionálisan kézi készítésű házi tésztákat, élelmiszeripari kivitelezéssel mindenki számára elérhetővé tegye.
©2024 olaszteszta.hu. Minden jog fenntartva.
Simplepay logo

Search

Az olaszteszta.hu a felhasználói élmény fokozása érdekében Cookie-kat alkalmaz. Hozzájárul a Cookie használatához?