Hozzávalók:
4 fő részére
- 250 gr házi hegyi tészta
- 100 gr pisztráng filé
- 100 gr. tejszín
- 2 csomag újhagyma
- kevés menta
- extra szűz olívaolaj
- konyak ízlés szerint
- chili paprika só és bors ízlés szerint
Elkészítés: tisztítsa meg a külső héjtól az újhagymát és szeletelje fel. Dinsztelje meg egy serpenyőben két evőkanál olajjal és adja hozzá a p a durvára vágott pisztráng filét. Keverje jól össze, és hagyja pár percig alacsony lángon pirulni. Öntsön rá egy csepp konyakot, hagyja elpárologni, és zárja el a tűzhelyet. Várjon néhány percet, amíg minden lehűl. Főzze meg bő sós vízben a tésztát. Időközben öntsük a tejszínt egy tálba, és adjuk hozzá a mosott és apróra vágott mentát, két evőkanál olívaolajat és egy csipet sót. Az apróra vágott chilit is tegyük a tálba. A kifőtt tésztát, a tejszínes mártást és a pisztráng szószt keverjük össze, azonnal tálaljuk néhány mentalevéllel a tetején.
Buon Appetito!